Specialist Ouderengeneeskunde

Het verhaal van Stefanie Wolfert

“Ik kwam ineens thuis met de boodschap: we gaan naar Zeeland!”

Ontdek
Zeeland
Scroll

Specialist Ouderengeneeskunde

Het verhaal van Stefanie Wolfert

Voor haar studie Geneeskunde vertrok Stefanie vanuit Zeeland naar Leiden en daarna volgde als vanzelf een werkzaam leven in de Randstad. “Dat was op zich prima voor een aantal jaren, maar op een gegeven moment dacht ik: nu wil ik terug.”

In 2016 hakte Stefanie de knoop door. “Ik was nooit enorm aangetrokken door de Randstad. Ja, alles is dichtbij en dat is wel makkelijk, maar ik ben niet zo van de drukte; geef mij maar wat meer rust. Dat heeft Zeeland en tegelijkertijd is hier van alles te doen. Ik denk dat vooral de gemoedelijke sfeer en het feit dat ik hier dichter bij het strand en mijn familie ben, de doorslag hebben gegeven.”

We gaan naar Zeeland!

Inmiddels had Stefanie wel een partner om rekening mee te houden. “Hem heb ik een beetje overvallen. Hij wist wel dat ik een nieuwe baan aan het zoeken was. Ik werkte namelijk als basisarts op de afdeling interne geneeskunde in het ziekenhuis, maar wilde de ouderenzorg in. Hij wist ook dat ik een sollicitatiebrief had gestuurd naar SVRZ in Zeeland, maar had niet verwacht dat ik daar direct zou worden aangenomen. Dat was dus wel het geval, al tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Dus kwam ik ineens thuis met de boodschap: we gaan naar Zeeland! Gelukkig vond hij het prima.”

Alle clubs aanwezig

Stefanie en haar man waren het al snel gewend in het rustigere Zeeland. “We gaan graag naar de kust of een hapje eten in Middelburg. Je zou hier ook allerlei hobby’s kunnen uitvoeren als je wilt, alle gangbare (sport)clubs zijn aanwezig, maar wij hebben daar niet zo’n behoefte aan. Mijn man kijkt liever voetbal dan dat hij het speelt, zeg maar. Dat is dan misschien nog wel één dingetje: dat je voor een voetbalstadion iets verder moet rijden. Nou ja, dat lukt nog wel.”

Eerst even kijken

Om te beginnen betrokken Stefanie en haar man een huurwoning in Middelburg. “De prijzen van koopwoningen zijn hier veel gunstiger. Maar voordat we de stap naar een koopwoning zouden zetten, wilden we eerst even kijken hoe het ging lopen, of mijn halfjaarcontract verlengd zou worden in een vast contract en of mijn man vanuit hier kon gaan werken. Dat is allemaal goed gekomen.”

Koopwoning met speeltuin

Sinds kort wonen Stefanie, haar man en inmiddels ook hun dochtertje (en nog een kindje op komst) in een leuke koopwoning met tuin in Middelburg. “We hebben zelfs een speeltuin voor de deur. Dat moet je in de grote stad maar eens zien te vinden. Dat zou in Leiden echt veel lastiger zijn geweest.”

Zeeuwse mentaliteit

Op het werk heeft Stefanie het ook enorm goed naar haar zin. “Ik werk inmiddels als specialist ouderengeneeskunde bij Zorggroep Ter Weel. Werken in de ouderenzorg is gewoonweg leuk, de doelgroep, de patiëntenzorg. Ik denk wel dat het anders is of je die zorg verleent in Zeeland of in de Randstad. Mensen in de Randstad zijn toch een stuk mondiger dan hier, dus dat geldt ook voor patiënten en hun families. Hier in Zeeland zie je dat soms ook wel al een beetje opkomen, en dat vind ik wel eens lastig, maar gelukkig voert de Zeeuwse mentaliteit nog wel de boventoon, ook bij de collega’s. We hebben een gezellig team en gaan vaak eens samen lunchen en dat soort dingen. Ik heb hier mijn plekje dus wel gevonden.”

Het verhaal van Olga Enzel

Basisarts

“Makkelijk is het niet, maar als de wil er is, dan lukt het!”

Lees dit verhaal

Het verhaal van Stefanie Wolfert

Specialist Ouderengeneeskunde

“Ik kwam ineens thuis met de boodschap: we gaan naar Zeeland!”

Lees dit verhaal

Het verhaal van Fabienne de Jonge

Basispsycholoog

"Het team-gevoel is hier ontzettend sterk aanwezig. Je bent er hier echt voor elkaar en het loyaliteitsgevoel is enorm."

Lees dit verhaal

Het verhaal van Daisy Engels

Basispsycholoog

"Zodra ik door de tunnel richting Terneuzen rijdt, voel ik dat ik ‘thuiskom’."

Lees dit verhaal

Het verhaal van Marijke Josephus Jitta

Allround psychiater en directeur behandelzaken

"Ik kreeg de kans om te leren, die ik misschien op een andere plek niet had gehad."

Lees dit verhaal

Het verhaal van Bianca en Rita

Specialisten Ouderengeneeskunde

"Wat je hier wel, maar in de Randstad niet ziet, is dat zorgorganisaties genegen zijn om de handen ineen te slaan, samen te werken en elkaar te versterken."

Lees dit verhaal

Het verhaal van Pieter Ingelse

Huisarts

“Binnen no-time geniet ik na het werk van de prachtige natuur om me heen.” Heerlijk vind ik dat!

Lees dit verhaal

Het verhaal van Nienke Wisman - Zwarter

Specialist Ouderenzorg

“Men heeft hier een prettige balans tussen vriendelijkheid, gereserveerdheid en nieuwsgierigheid”.

Lees dit verhaal

Het verhaal van Rianne Meijer

Specialist Ouderen-geneeskunde

Na een jaar wonen en werken in Zeeland wilde ik hier niet meer weg.

Lees dit verhaal

Het verhaal van Hans van der Veen

Huisarts

Zeeland is de mooiste provincie om te duiken.

Lees dit verhaal

Het verhaal van Martijn Heijens

Specialist Ouderengeneeskunde

Ik ga er graag op uit met mijn gezin en in Zeeuws-Vlaanderen gaat dat perfect.

Lees dit verhaal

Het verhaal van Mariska de Pagter

Huisarts

Lekker dichtbij. Ik kan m'n huis uit, op de fiets naar de haven en ik zit op mijn boot!

Lees dit verhaal

Werken in Zeeland

Rianne Meijer

Voor haar baan in de medische sector verhuisde Rianne Meijer van Noord-Holland naar Zeeland. Het doel was om hier een jaartje te blijven en ervaring op te doen, maar dat is niet bij een jaartje gebleven. Ze heeft haar plek en draai helemaal gevonden in Zuid-Beveland en heeft vorig jaar een koopwoning gekocht. Rianne wil hier niet meer weg. Benieuwd hoe ze Zeeland ervaart? Bekijk of luister het interview.

Werken in Zeeland

Linda van Zal

Linda is specialist ouderengeneeskunde en is voor de liefde naar Goes verhuisd. 'Zeeland is gemoedelijk en mensen zeggen elkaar gedag'. Daarnaast is ze positief verrast over het feit dat zorgorganisaties hier veel met elkaar samen werken en er geen concurrentiegevoel heerst.

Werken in Zeeland

Alexandra Mot

Alexandra is specialist ouderengeneeskunde en is naar Zeeland verhuisd omdat ze mogelijkheden zag voor haar carrière. Ze is dol op het 'eiland' en vind het heerlijk dat de mensen in Zeeland een open karakter hebben en een groot gevoel voor humor.

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.