Ontdek wat er speelt in de regio

Nieuws

Samen met partijen van binnen én buiten Zeeland wordt er continue ingespeeld op de kansen van ons land in zee. Thema’s die terugkeren zijn: vernieuwing, onderwijs, arbeidsmarkt, ondernemerschap, fysieke ruimte, promotie en acquisitie.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Positieve Gezondheid is voor mij: een brede kijk op gezondheid en verschillende professionals die dezelfde taal spreken

Positieve Gezondheid in de praktijk – Mireille Huiszoon

“In mijn werk als praktijkondersteuner zet ik de mens graag centraal. Het spinnenweb van Positieve Gezondheid helpt me hierbij. Een gezondheidsprobleem kan op meerdere manieren ontstaan en kan soms ook dieper zitten dan je denkt. Het spinnenweb helpt om echt de kern te bereiken en het zorgt voor andere gesprekken met mijn patiënten. Je kunt mensen in hun kracht zetten en duidelijk krijgen waar het échte probleem ligt”.

Vernieuwing in Terneuzen

Eerste brug Nieuwe Sluis aangekomen in Terneuzen

De bruggen (86 meter lang, 17 meter breed, 15 meter hoog en 1540 ton zwaar) worden met een ponton vervoerd. Voordat de bruggen op hun plaats kunnen worden geïnstalleerd, worden ze op de juiste hoogte gebracht in de goede stand gedraaid.

Wederom de meeste zonuren!

Nooit eerder was het zo zonnig in Zeeland als in 2022

Dat 2022 het record wat zonuren betreft zou verpulveren, zagen we wel aankomen toen de teller maar bleef oplopen. In heel Zeeland was het nog niet eerder zó zonnig als afgelopen jaar. Vlissingen spant dik de kroon, daar telde het officiële weerstation maar liefst 2.361 zonuren.

Twintig jaar jubileum voor de Kustmarathon!

Eens per jaar Kustmarathon? Vanaf nu kun je elke maand meedoen

De Kustmarathon bestaat twintig jaar en daarom is het tijd om groots uit te pakken. Van een fakkeltocht tot een estafettemarathon; ter ere van het jubileum vinden er tot de start (bijna) elke maand activiteiten plaats. En het leuke is: iedereen kan meedoen.

In Zeeland helpen ze je graag!

Weinig te besteden? Zeeuwse gemeenten geven verschillende extraatjes

De Zeeuwse gemeenten helpen jou waar kan en waar nodig is. In deze gemeenten kunnen je kinderen gewoon mee op schoolreis, kan er gesport worden en krijgen volwassenen de financiële ruimte om mee te doen aan culturele activiteiten.

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Onderzoek: Zeeuwen zijn gelukkigste Nederlanders

Ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder deden mee aan het onderzoek voor de Nationale Postcode Loterij. Uit dit onderzoek van Direct Research blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

De leerroute is toepasbaar, schaalbaar en draagt veel bij!

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg benoemd tot koploper

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) is door het Actie Leer Netwerk en de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid benoemd tot koploper. Daniek Timmermans, plaatsvervangend hoofd Arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, rijkte de onderscheiding uit.

Unieke samenwerking tussen mbo, hbo en wo in nieuw onderzoekslaboratorium

Officiële opening van Joint Research Center Zeeland op 15 december

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) wordt donderdag 15 december officieel geopend. Het is een mijlpaal voor de kennis- en infrastructuur in Zeeland. Alle reden om hier bij stil te staan. Vanaf februari volgend jaar werken studenten, docenten en onderzoekers in het onderzoekslaboratorium samen aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in de Zuidwestelijke Delta.

Cor Boeije uit Terneuzen werdt aan alle kanten geweldig geholpen.

Positeve klanken over de zorg in Zeeland

Vanaf het moment dat hij ‘ergens in de Zeeuwse polder’ van zijn fiets viel, werd Cor Boeije uit Terneuzen aan alle kanten geweldig geholpen. Hij laat weten hoe adequaat, snel, bekwaam, vlot en vriendelijk dat ging.

Volgens het rapport van HZ KCZS

Zeeuwen zijn tevreden, inwoners van de Bevelanden helemaal

HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving (KCZS) heeft wederom intressant rapport uitgebracht: ‘Leven in de Bevelanden’. Want hoe tevreden zijn de inwoners? En wat kan beter?

Leuke evenementen, het laatste nieuws en tips over Vlissingen en Zeeland

Uitbreiding naar Zeeland: indebuurt.nl

Vlissingen en Middelburg zijn typisch steden waar genoeg te doen is, waar leuke ondernemers zitten en waar je als inwoner trots op bent. Sinds donderdag 24 november hebben deze steden er een nieuwssite bij. Dit platform houdt jouw op de hoogte!

Van sporten tot parkeren, kortom een veelzijdig plan

De Machinefabriek in vlissingen een nieuw leven in blazen!

Dit kan er straks in de Machinefabriek in Vlissingen...

Slimme Mobiliteit is één van de vijf van de opgaven uit het coalitieakkoord Samen Verschil Maken.

Comfortabele opstappunten en slimme apps..

De overstap naar schoon, snel en slim vervoer met als basis een stevig netwerk van de bus, trein en boot. In de toekomst kan het en maken we gebruik van slimme apps en comfortabele opstappunten.

Provincie Zeeland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan samen aan de slag

De Westerscheldetunnel uiterlijk in 2025 tolvrij

Uit onderzoek in opdracht van het Rijk is gebleken dat het afschaffen van tol positieve effecten heeft op de Zeeuwse arbeids- en woningmarkt en de regionale economie.

Meer kansen richting het beroep "Huisarts"

Opleiding huisartsenassistenten voor Zeeland loopt voor op schema

Met inmiddels veertien studenten verloopt het project om huisartsenassistenten voor Zeeland op te leiden boven verwachting. Volgens studiejaar zullen nog eens zes studenten aan de opleiding beginnen.

We zijn helemaal B(L)IJ!

Zeeland ook in de buitengebieden voorzien van glasvezelnetwerk!

In Zeeland wordt in verschillende steden, wijken en dorpen glasvezel aangelegd. Alle Zeeuwse overheden juichen deze investeringen toe, omdat zij het belangrijk vinden dat alle Zeeuwen toegang hebben tot snel internet.

Hou je van historie en cultuur? Zeeland is prachtig!

Gemeente Middelburg houdt Oostkerk open met bijdrage van € 80.000

Arbeiderswoning, boerderij, pakhuis, winkelpand, stadspaleis of buitenverblijf. De huizen in Zeeland zijn vaak authentiek en zorgen voor een geweldige sfeer. De Zeeuwse gemeentes vinden het van belang dit te behouden, want in Zeeland kijk je, tijdens een wandeling met de hond, je ogen uit!

29 oktober 2022

Nacht van de Nacht Middelburg!

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement. De laatste zaterdag van oktober gaan alle lichten uit en leer je Middelburg op een hele andere wijze kennen. Op honderden plaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken.

Deze regio’s groeien het snelst in Nederland;

Zeeland groeit hard!

"De groei in Zeeland kwam vooral doordat de hele provincie profiteerde van het aantrekken van de horeca. Daarnaast zorgde ook de industrie in Zeeuws-Vlaanderen ervoor dat de groei in Zeeland boven het landelijke cijfer uitkwam", aldus het CBS.

Nieuwbouwwoningen in Zeeland omringd door natuur

Zeeland is volop in ontwikkeling

De zoektocht naar jouw droomwoning. Dat kan, vooral gezien de huidige woningmarkt, erg lastig zijn. Gelukkig wordt in Zeeland volop aan moderne en duurzame woningen gewerkt. We hebben een aantal kwalitatieve en energiezuinige nieuwbouwprojecten voor je op een rijtje gezet. Misschien zit jouw droomwoning hier wel tussen!

"Dit zegt iets over de kwaliteit van ons onderwijs en aantrekkelijkheid van Zeeland en de HZ"

HZ-instroom groeit over het volledige aanbod

Nadat de instroom van nieuwe studenten aan een HZ-opleiding vorig jaar voor het eerst sinds vijf jaar daalde ten opzichte van het jaar ervoor, vertonen de inschrijfcijfers dit jaar weer een groei, ondanks de krimp van het aantal jongeren in Zeeland.

Vier projecten ontvangen subsidie voor innovatieve projecten.

‘Digitaal leerplatform zorg en welzijn Zeeland’

Projecten die zich richten op het oplossen van het tekort op de arbeidsmarkt. In totaal ontvangen de vier projecten €172.936,-.

8 tot en met 10 november Zeelandhallen Goes

Contacta; het grootste netwerk-event van Zeeland

Van 8 tot en met 10 november vindt in de Zeelandhallen Goes het grootste netwerk-event van Zeeland plaats, de Contacta. Met ruim 10.000m2 beursvloer, meer dan 20.000 bezoekers en 300 exposanten uit alle branches een groot evenement met impact in de regio.

Het zorgcongres van Zeeland

Tijd voor Gezondheid

Op donderdagmiddag 10 november vindt hét Zorg en Welzijnscongres van Zeeland plaats op Contacta met als thema Tijd voor Gezondheid.

Persoonlijk contact en ruimte om je stempel te drukken

Werk dat er echt toe doet

Werken in de Zeeuwse Zorg en Welzijn sector betekent werk doen dat er écht toe doet. In Zeeland heb je door korte lijntjes intensief contact met patiënten en collega's en kun je het verschil maken. In Zeeland zijn er tal van zorgorganisaties waar je van toegevoegde waarde kunt zijn. Lees hier wat deze sector jou te bieden heeft!

Ontdek Zeeland

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Surfen in Zeeland

Surfen in Zeeland kan je als de beste!

Surfen in Zeeland

Golven, wind, mooie brede stranden, surfscholen en gezellige beachbars. Zeeland heeft het allemaal!

Rust & Ruimte

Geniet van de rust & ruimte in Zeeland

Rust & Ruimte

Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland, tot de gezelligheid aan de Walcherse kust. En ook elk dorp of stad heeft weer zijn eigen charme.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.