Zeilen in Zeeland

Een oogje in het zeil houden!

Met de wind in je haren genieten van de Zeeuwse stroming. Zeilen is een geweldige hobby en perfect uit te voeren in onze provincie. Tijdens het zeilen kom je langs de mooiste historische havens van Zeeland.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Zeilen in Zeeland

In Zeeland zijn meerdere zeilscholen gevestigd. Het is een geweldige hobby en perfect uit te voeren in onze provincie. Tijdens het zeilen kom je langs de mooiste historische havens van Zeeland. Wanneer je een dagje recreatief aan zeilen bent kan je in verschillende steden en dorpen aanmeren. De provincie Zeeland beschikt namelijk naast het water ook over prachtige bossen.

Ben je een echte fanatieke Zeiler? Dan is het leuk ook mogelijk om Zeeland vanaf een andere kant te bekijken.  Vaak wordt Zeeland als een leuke vakantieplek gezien, waar vergeet dat het ook erg leuk is om hier te wonen. Vele Zeeuwen zijn ervaren zeilers. Vaak krijgen ze het al van jongs af aan mee door familieleden, vrienden of door de scouting.

Leuk om te weten, het is mogelijk om een rondje om Zeeland te varen. Afhankelijk van wind en getij, vaar je linksom of rechtsom. Van Willemstad ga je naar Stellendam. Via de Roompotsluis vaar je naar Zierikzee en weer terug naar Willemstad. De Zeeuwen zelf zijn ook gek op zeilen en hebben verschillende verenigingen waar je aan deel mag nemen. 

Heb je al veel ervaring of ben je nieuwsgierig naar het uitoefenen van deze hobby? Zeeland biedt jouw de handvaten. Welkom aan boord!.

Bron: https://www.zeilvakanties.nl/routes-nederland/zeilen-in-zeeland.

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.