Volgens het rapport van HZ KCZS

Zeeuwen zijn tevreden, inwoners van de Bevelanden helemaal

HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving (KCZS) heeft wederom intressant rapport uitgebracht: ‘Leven in de Bevelanden’. Want hoe tevreden zijn de inwoners? En wat kan beter?

Ontdek
Zeeland
Scroll

Volgens het rapport van HZ KCZS

HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving (KCZS) heeft wederom intressant rapport uitgebracht: ‘Leven in de Bevelanden’. Want hoe tevreden zijn de inwoners? En wat kan beter? In dit onderzoek bespreekt het kenniscentrum hoe inwoners van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal aankijken tegen het wonen, leven en werken in hun regio. Veel inwoners blijken het goed te hebben en zijn doorgaans (zeer) tevreden met hun leven, maar niet alle inwoners kunnen goed meekomen.

Mobiliteit en milieu

Mobiliteit is een punt van aandacht. De inwoners moeten ver reizen om op plaats van bestemming te komen en het openbaar vervoer biedt niet genoeg. De roep om dit te verbeteren is ook groot op de Bevelanden. Toch vinden niet alle inwoners die ver moeten reizen voor de dagelijkse voorzieningen hun reistijd problematisch, bijvoorbeeld omdat ze de rust en ruimte rondom hun huis waarderen

Bron: HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving | Rapport: "Leven in de Bevelanden"

 

Ontdek Zeeland

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Surfen in Zeeland

Surfen in Zeeland kan je als de beste!

Surfen in Zeeland

Golven, wind, mooie brede stranden, surfscholen en gezellige beachbars. Zeeland heeft het allemaal!

Rust & Ruimte

Geniet van de rust & ruimte in Zeeland

Rust & Ruimte

Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland, tot de gezelligheid aan de Walcherse kust. En ook elk dorp of stad heeft weer zijn eigen charme.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.