Zeeland heeft meer te bieden

Niet alleen zon, zee en strand

Zeeland heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet op het gebied van vernieuwing. Zo is de provincie een belangrijke speler geworden in de ontwikkeling van duurzame energie

Ontdek
Zeeland
Scroll

Zeeland heeft meer te bieden

Zeeland heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet op het gebied van vernieuwing. Zo is de provincie een belangrijke speler geworden in de ontwikkeling van duurzame energie. In de Noordzee, voor de kust van Borssele, zijn inmiddels twee grote windmolenparken gerealiseerd die jaarlijks voldoende stroom opwekken voor honderdduizenden huishoudens.

Daarnaast zijn er diverse innovatieve bedrijven gevestigd in Zeeland, zoals Bluecon, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van duurzame coatings voor schepen en offshore-installaties. Ook Trinseo, een internationaal chemiebedrijf met een vestiging in Terneuzen, richt zich op duurzaamheid en heeft als doel om de CO2-uitstoot in de sector te verminderen.

Verder is er in Zeeland ook veel aandacht voor de ontwikkeling van kennis en talent op het gebied van vernieuwing. Zo is er de Hogeschool Zeeland, waar studenten worden opgeleid tot technische professionals die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen.

Al met al heeft Zeeland dus veel te bieden op het gebied van vernieuwing, zowel op het gebied van duurzame energie als op het gebied van innovatie en talentontwikkeling.

Om vernieuwing verder aan te moedigen en het gebruik van regelingen voor financiering te verbeteren, werkt de Provincie samen met partners (waaronder Impuls, Dockwize en de Kamer van Koophandel). Verder steunt de Provincie activiteiten als de Innovatieprijs Emergo (jaarlijkse prijs voor de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende vernieuwing), het nlgroeit event (om ondernemers bewust te maken van groeikansen), MKB Doorgaan (voor ondernemers die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden) en Techleap (Nederland als internationaal start-up land).

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.