In Zeeland helpen ze je graag!

Weinig te besteden? Zeeuwse gemeenten geven verschillende extraatjes

De Zeeuwse gemeenten helpen jou waar kan en waar nodig is. In deze gemeenten kunnen je kinderen gewoon mee op schoolreis, kan er gesport worden en krijgen volwassenen de financiële ruimte om mee te doen aan culturele activiteiten.

Ontdek
Zeeland
Scroll

In Zeeland helpen ze je graag!

Zeeland helpt een handje

Stel, je leeft met je gezin onder de lage-inkomensgrens (het CBS legt die grens op 2.110 euro per maand). Zeeland staat je dan graag bij met een extraatje om het leven een stukje aangenamer te maken. In onderstaand overzicht staat op een rijtje welke regelingen de Zeeuwse gemeenten kennen voor mensen met een laag inkomen. In het overzicht is ook te zien hoeveel mensen in Zeeland onder die lage inkomensgrens leven. Dat cijfer is afgerond op honderdtallen.

Toch een abonnement op de krant

Bij de andere regelingen die de gemeenten kennen, gaat het vooral om de 'aankleding' van het leven. Want het eerste waarop je bezuinigt als je niet veel te besteden hebt, zijn de extra's, zoals een bezoek aan het zwembad, de bioscoop of het abonnement op de krant en een internetaansluiting. In enkele Zeeuwse gemeenten is er voor zulke uitgaven een speciaal fonds voor minima.
 

Op schoolreis of op muziekles

Speciaal voor gezinnen met kinderen met een laag inkomen is Terneuzen aangesloten bij de organisatie Leergeld. Die zorgt ervoor dat kinderen in deze gezinnen mee kunnen op schoolreis, naar een sportclub kunnen gaan of op muziekles mogen. Maar ook een (tweedehands) fiets of een computer behoren tot de mogelijkheden.
 
Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.