Wat vind de bevolking van Zeeland?

Wat gaat er goed in Zeeland?

"Het is uitstekend toeven in Zeeland, beter nog dan in de rest van het land."

Ontdek
Zeeland
Scroll

Wat vind de bevolking van Zeeland?

Wat vind Zeeland?

13.000 Zeeuwen hebben hun eerlijke mening gegeven over Zeeland. Het grootste deel van de inwoners heeft aangegeven zeer tevreden te zijn met het wonen in deze provincie, zo blijkt uit het vierjaarlijkse bevolkingsonderzoek Leven in Zeeland. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de PRovincie Zeelaand. Op het gebied van huis en woonomgeving zijn zo goed als alle Zeeuwen zeer content. Wanneer we de resultaten naast ekaar leggen blijkt dat de gemeente Veere het meest tevreden en in de omgeving Terneuzen het minst. Toch is dit veschil is erg klein. Ook een veilig gevoel is een belangrijke factor in je leefomgeving. Vanuit het onderzoek is gebleken dat inwoners van Kapelle zich het veligst voelen.

Ook reistijd speelt een belangrijke rol voor vele. Zeeland ligt in het zuid-westen van Nerderland. Zeeuwen moeten gemiddeld 32 kilometer rijden naar hun werk, dit is het verst van alle Nederlanders. Dit lijkt een nadeel, maar het overgrote deel blijkt hier positief over te zijn. Ze ervaren een mooie balans tussen hun werk en privé. De afstand naar voorzieningen, zoals scholen, sportaccomodaties, enz. zijn vaak relatief groot, maar doordat de inwoners over eigen vervoer beschikken wordt het als acceptabel ervaren. Het bijkomende voordeel is de extra leefruimte die je hebt. Denk hierbij aan het leven rondom het platteland, grote kavels, bosrijke omgeving en de rust rondom je huis. 

De Zeeuw voelt zich erg verbonden met de omgeving. De sociale banden zijn zeer sterk, vele inwoners hebben nauw contact met hun familie, vrienden en buren. De Zeeuw is erg gastvrij en houdt van gezelligheid. Samen zijn ze maatschappelijk zeeer actief en zijn er diverse verenigingen waar je je als inwoner bij kan voegen.

Mocht je meer willen weten over hoe de Zeeuwen het woon- en werkleven ervaren. De onderstaande link geeft meer inzichten hierover.

Bron: Binnenlands Bestuur

 

 

Ontdek Zeeland

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Surfen in Zeeland

Surfen in Zeeland kan je als de beste!

Surfen in Zeeland

Golven, wind, mooie brede stranden, surfscholen en gezellige beachbars. Zeeland heeft het allemaal!

Rust & Ruimte

Geniet van de rust & ruimte in Zeeland

Rust & Ruimte

Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland, tot de gezelligheid aan de Walcherse kust. En ook elk dorp of stad heeft weer zijn eigen charme.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.