Wordt Zeeland een nieuwe 'Blue Zone'?

Voor je gezondheid kun je het beste in Zeeland wonen!

De allerbeste provincie om te wonen mag dan Gelderland zijn, maar voor je gezondheid kun je beter in Zeeland wonen. De zilte zeelucht en de rust sterken de fysieke en mentale gezondheid van de Zeeuwen.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Wordt Zeeland een nieuwe 'Blue Zone'?

Met een dikke tien troeft Zeeland op gezondheid alle andere provincies af. De rust, ruimte, gezonde lucht, relatief schone leefomgeving en weinig stress, lawaai en files zorgen voor een bovengemiddeld hoge levensverwachting.

Dat blijkt uit een onderzoek van woningplatform Rentola naar het woongenot per provincie. In die ‘kwaliteitindex’ zijn acht thema’s bestudeerd. Dat zijn de kosten voor huisvesting, de criminaliteitscijfers, de gemiddelde levensverwachting/gezondheid, het opleidingsniveau, de economie, de aantrekkelijkheid om in een provincie te gaan wonen, het onderwijs en het culturele klimaat.

Tiende plek

In de totaalsom van die acht zaken scoort Zeeland matig. Van de twaalf provincies staat Zeeland op de tiende plek, maar nummer één als het gaat om gezondheid. Zeeland doet het ook goed als het gaat om woonkosten en vrije tijd en cultuur (plek 3). Volgens het onderzoek van Rentola is Zeeland desondanks niet in trek om naar toe te verhuizen. Dat levert een laatste plek op. Of die conclusie realistisch is, is de vraag. Door de pandemie bleek Zeeland plots populair als vestigingsgebied, waardoor het inwonertal steeg.

Als het gaat om criminaliteit bungelt Zeeland onderaan, net boven hekkensluiter Zuid-Holland die over de gehele linie de slechtste provincie is om te wonen. De economie scoort matig (plek 9). De welvaart is groter in verstedelijkte gebieden. Daarom is het opmerkelijk dat Drenthe in de totaalscore de derde plaats verovert, na Gelderland en Utrecht.

Bron: PZC

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.