Meer kansen richting het beroep "Huisarts"

Opleiding huisartsenassistenten voor Zeeland loopt voor op schema

Met inmiddels veertien studenten verloopt het project om huisartsenassistenten voor Zeeland op te leiden boven verwachting. Volgens studiejaar zullen nog eens zes studenten aan de opleiding beginnen.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Meer kansen richting het beroep "Huisarts"

Met inmiddels veertien studenten verloopt het project om huisartsenassistenten voor Zeeland op te leiden boven verwachting. Volgens studiejaar zullen nog eens zes studenten aan de opleiding beginnen.

Meer kansen in de zorg

De opleiding Huisartsassistenten(Physician Assistant) is nog maar kort toegankelijk voor de studenten. Deze opleiding is opgezet om het personeelstekort binnen de zorg te verkleinen. Binnen de opleiding krijg je vaardigheden en kennis mee voor het assisteren van de huisarts, maar op een hoger level. Op deze wijze wordt niet allen het personeelstekortbinnen de zorg terug gedrongen, maar zijn en voor potentiëlestudenten meer kansen binnen de zorg! 

Wat kan je met de opleiding?

Statenlid Robèrt Brunke (ProZeeland) sprijdt goed nieuws. Volgend studiejaar zullen er meer studenten deelnemen aan de opleiding. Als Physician assistant ben je zelfstandig werkzaam, volgens de wettelijke richtlijnen en bedrijfsvoering. Je hebt de bevoegdheid om medisch-ondersteunende taken van de huisarts uit te voeren. Lichamelijk onderzoek, het opstellen van een behandelplanof medische handelingen uitvoeren horen tot het takenpakket van de Physician assistant.

De werving en selectie van de studenten wordt gedaan door de huisartsencoöperaties in Zeeland en is bovenverwachting.

Bron: PZC

 

Ontdek Zeeland

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Surfen in Zeeland

Surfen in Zeeland kan je als de beste!

Surfen in Zeeland

Golven, wind, mooie brede stranden, surfscholen en gezellige beachbars. Zeeland heeft het allemaal!

Rust & Ruimte

Geniet van de rust & ruimte in Zeeland

Rust & Ruimte

Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland, tot de gezelligheid aan de Walcherse kust. En ook elk dorp of stad heeft weer zijn eigen charme.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.