Het platform werd donderdag 7 juli gelanceerd.

Nieuw platform voor de Zeeuwse arbeidsmarkt

Zeeland heeft een nieuw arbeidsmarktplatform dat een compleet overzicht geeft van de Zeeuwse arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen de thema’s arbeidsmarkt, onderwijs, economie en skills: ArbeidsmarktInZicht Zeeland.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Het platform werd donderdag 7 juli gelanceerd.

Het platform werd donderdag 7 juli gelanceerd.

Met de realisatie van ArbeidsmarktInZicht Zeeland zet Zeeland een belangrijke stap naar optimaal cijfermatig inzicht in de Zeeuwse arbeidsmarkt op één centrale plek. Aan de basis hiervan ligt een samenwerking tussen HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving (KCZS) en Etil, een onderzoeksbureau dat ArbeidsmarktInZicht al in meerdere regio’s heeft uitgerold. Het platform ontsluit data uit tien bronnen zoals CBS, UWV, de Zeeuwse gemeenten en Jobfeed en levert artikelen en visualisaties over thema’s uit de Zeeuwse arbeidsmarkt. Hierdoor krijgen beleidsmakers en onderzoekers inzicht in de regionale en lokale arbeidsmarkt. Zij kunnen inzoomen op knelpunten binnen specifieke Zeeuwse sectoren en tot op gemeentelijk niveau inzicht krijgen in het aantal vacatures, aantal werkenden en werkloosheidspercentages.

Aanpakken

De gegevens helpen bij het analyseren en succesvol aanpakken van vraagstukken op de Zeeuwse arbeidsmarkt, die een aantal uitdagingen kent. “De markt is al jaren krap, de personeelstekorten in sommige sectoren zijn zorgelijk en aan de andere kant komen bepaalde groepen moeilijk aan het werk”, zegt wethouder André van der Reest namens Arbeidsmarktregio Zeeland. Het platform kan een oplossing bieden, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Hoe meer grip en inzicht we hebben op de knelpunten in de Zeeuwse arbeidsmarkt, hoe gerichter we acties kunnen inzetten om bedrijven te helpen in hun zoektocht naar personeel.”

ArbeidsmarktInZicht Zeeland is tot stand gekomen in opdracht van de Provincie Zeeland en Arbeidsmarktregio Zeeland in nauwe samenwerking met HZ KCZS. Deze monitor is een eerste resultaat van de nauwere samenwerking tussen Zeeuwse overheden en andere partijen op het gebied van data.

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Geniet van de rust & ruimte in Zeeland

Rust & Ruimte

Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland, tot de gezelligheid op de Walcherse kust. En ook elk dorp of stad heeft weer zijn eigen charme.

In 2020 was Vlissingen de zonnigste gemeente.

De meeste zonuren

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland: hier schijnt de zon gemiddeld 10 tot 15 procent vaker dan elders in het land.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.