Steegjes, grachten, gastro

Middelburg is het betere Amsterdam

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar geloof ons: Middelburg is een van de mooiste steden van Ned

Ontdek
Zeeland
Scroll

Steegjes, grachten, gastro

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar geloof ons: Middelburg is een van de mooiste steden van Nederland. Je kunt het niet missen: Ruim negentig meter hoog is de Lange Jan, hét herkenningspunt van Middelburg. De imposante toren van de abdijkerk torent ver boven alle andere gebouwen in het historische centrum uit. De klim is navenant "steenachtig" - 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht compenseert alles.

Vanaf de top heb je niet alleen een geweldig uitzicht op de pittoreske oude stad. Als je naar de horizon kijkt, wordt het duidelijk waarom de hoofdstad van de provincie Zeeland, gelegen in het zuidwesten van het land, ooit de belangrijkste stad van Nederland was naast Amsterdam.

De zee is binnen handbereik. En net als nu lopen er internationale handelsroutes langs de Zeeuwse kusten. De Verenigde Oost-Indische Compagnie - een van de grootste handelscompagnieën van de 17e en 18e eeuw - vestigde daarom niet alleen een hoofdkantoor in Amsterdam, maar ook in Middelburg. Kruiden, zijde, thee en koffie uit Azië en Afrika bereikten van hieruit de Europese markt.

Hotspot voor winkelen en gastronomie
Of het nu buiten is of veilig opgeborgen in musea: Middelburg staat vol met bewijzen uit de zogenaamde Gouden Eeuw - dat wil zeggen, de economische en culturele bloeiperiode waarin Nederland uitgroeide tot een wereldwijde maritieme en handelsmacht. Overigens kun je in Middelburg ook prima winkelen. Talloze boetiekjes en winkels langs de geplaveide straten en ruime pleinen en een groot aanbod aan restaurants en straatcafés maken de stad tot dé winkel- en gastronomiehotspot van de provincie.

Zoetekauwen moeten zeker Zeeuwse Bolussen proberen: Zeeuwse kaneelbroodjes. Elke bakker heeft ze in de aanbieding. Verse mosselen en oesters zijn ook Zeeuwse lekkernijen.

Er zijn zoveel mooie dingen om te kopen en zoveel lekkere dingen om te eten dat je maag en portemonnee al snel tegen hun grenzen aanlopen. Dus doen we wat Nederlanders doen: wandelen en kijken. We laten ons drijven door het labyrint van kronkelende steegjes en pittoreske grachten. Elke bocht in de weg roept nieuwe, prachtige fotomotieven op.

Als je van groen houdt, kun je langs de stadswallen wandelen die de oude stad nog steeds omringen. Je komt ook langs twee historische windmolens. Het laatgotische stadhuis in het centrum van de stad is een van de mooiste wereldlijke gebouwen van Nederland. Dus waarom zou je naar Amsterdam reizen, dat helemaal overvol is, als Middelburg bijna hetzelfde te bieden heeft?

Bron: Bellevue

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.