Het leven in Zeeland

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Zeeland. Een land met water, dijken en bruggen. Een landschap dat je nergens anders in Nederland vindt. Overal verbinding met de zee. De provincie waar je woont aan de zee. Sport in de zee. En eet uit de zee. Hier leef je een gezonde levensstijl. Ruimte, frisse lucht en geen vervuiling. En heel veel zonuren. Hier word je gelukkig.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Het leven in Zeeland

Zeeland. Een land met water, dijken en bruggen. Een landschap dat je nergens anders in Nederland vindt. Overal verbinding met de zee. De provincie waar je woont aan de zee. Sport in de zee. En eet uit de zee. Hier leef je een gezonde levensstijl. Ruimte, frisse lucht en geen vervuiling. En heel veel zonuren. Hier word je gelukkig.

Leven met de zee
Zeeland is land in zee. Verbonden door bruggen, dammen, tunnels en dijken. In Zeeland leven we met de zee. Binnen 15 minuten ben je overal in Zeeland aan het water. Dat biedt kansen. Voor werk. Maar vooral voor ontspanning. Watersporten zit hier in het bloed. Of je nu van zeilen, surfen of kajakken houdt. Het water ligt voor je open. Hardlopen doen we hier op het strand. Net als ontspannen. Uitwaaien en nieuwe energie opdoen. Een borrel met vrienden drinken. Je verjaardag vieren met een barbecue bij een strandtent. Tot in de late uurtjes kletsen en feesten, terwijl de zon ondergaat in de zee. Het ultieme vakantiegevoel vind je in Zeeland. Ook als inwoners. Gewoon iedere dag. Lees het verhaal van Zeeuwse inwoners en wat zij zo bijzonder vinden aan het leven in Zeeland

Wonen zoals jij wilt
In Zeeland heb je de keuze. Hier vind je nog voldoende betaalbare woningen. Of je nu wilt wonen in een boerderij met dieren om je heen. In een klein huisje op de dijk. In een appartement midden in een stad vlakbij alle voorzieningen. Of je eigen architectonische woning wilt bouwen aan het water. Het kan allemaal. De steden zijn niet groot, maar rijk voorzien van alles wat je nodig hebt. Steden als Middelburg en Zierikzee bieden veel statige monumentale panden met luiken die leiden naar verborgen kelders. Huizen met een verleden. Met een eigen boot kies je voor een van de waterrijke nieuwbouwprojecten in de omgeving van Goes en het Veerse Meer. Uitzicht op zee met veel bedrijvigheid en dagelijks grote voorbijvarende vrachtschepen. Dat krijg je vanuit je appartement of penthouse in Vlissingen of Terneuzen. Waar je ook woont. Het uitzicht verveelt nooit. 

Ruimte voor je gezin
Een ruime woning. Met ruimte om te spelen. Zelf lopen naar school. Speelkameraadjes in de buurt. Kwalitatief onderwijs. Een internationale universiteit en een van de best gewaardeerde hoge scholen in Nederland. Buren die elkaar kennen én elkaar helpen. Zomaar een paar redenen waarom het fijn is om hier als kind op te groeien. En om als gezin in Zeeland te leven. Niet eindeloos in de file staan bij mooi weer, maar op je fiets na je werk nog even een ijsje halen met z’n allen op het strand. Als je niet in de file staat heb je tijd over. Voor je gezin. En voor jezelf. Om te sporten of om bij te praten met vrienden. En is het bij uitzondering een keer slecht weer, dan zijn er in Zeeland voldoende overdekte voorzieningen. Het leven is hier gemoedelijk. Het leven is hier goed.

Bron: Zeeland
Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ervaar Zeeland in de lente

Ontdek de voordelen van de Zeeuwse steden

Ervaar Zeeland in de lente

Van activiteiten voor buitenliefhebbers, tot leuke evenementen en culinair genieten.

Button Chevron
Ambitie om in Zeeland te werken?

Hoge kwaliteit van leven

Ambitie om in Zeeland te werken?

Teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

Verwenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.