Vernieuwing in Terneuzen

Eerste brug Nieuwe Sluis aangekomen in Terneuzen

De bruggen (86 meter lang, 17 meter breed, 15 meter hoog en 1540 ton zwaar) worden met een ponton vervoerd. Voordat de bruggen op hun plaats kunnen worden geïnstalleerd, worden ze op de juiste hoogte gebracht in de goede stand gedraaid.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Vernieuwing in Terneuzen

Wie iets van het transport wilde zien, kon een plekje langs het Kanaal Gent-Terneuzen zoeken óf wachten tot de brug de Nieuwe Sluis bereikte. Daar staat een webcam opgesteld, zodat belangstellenden het spektakel ook vanuit huis kunnen zien. Ook vanaf de uitkijktoren op het sluizencomplex was de aankomst van de brug goed te zien. Daar verzamelden zich meerdere inwoners, fotografen en cameramensen. De verwachting was dat het transport twee uur zou duren, maar het ging  zo voorspoedig dat de verwachte aankomsttijd in Terneuzen werd bijgesteld naar 9.45 uur.

De twee bruggen lagen acht maanden op een opslagterrein in de Autrichehaven in Westdorpe. Nu is de bouw zover dat de bruggen en vier sluisdeuren kunnen worden ingevaren. Na de eerste brug volgen een voor een de vier sluisdeuren. Over twee weken volgt tot slot de tweede brug.

 

Bron: PZC

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek van Direct Research blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ontdek Zeeland op de warme en zonnige lente dagen

Tips om te genieten

Ontdek Zeeland op de warme en zonnige lente dagen

Op de warme en zonnige lente dagen kan je in Zeeland met het hele gezin of met je partner jezelf vermaken met verschillende uitstapjes

Button Chevron
Werken in Zeeland

Werken dichtbij zee is heerlijk.

Werken in Zeeland

En teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.