De leerroute is toepasbaar, schaalbaar en draagt veel bij!

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg benoemd tot koploper

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) is door het Actie Leer Netwerk en de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid benoemd tot koploper. Daniek Timmermans, plaatsvervangend hoofd Arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, rijkte de onderscheiding uit.

Ontdek
Zeeland
Scroll

De leerroute is toepasbaar, schaalbaar en draagt veel bij!

Praktijkroute Ouderenzorg

Een bbl-route die werkelijk z'n bijdrage levert. De studenten krijgen vanaf dag één vraaggericht onderwijs. De inhoud van deze opleiding is zo ingedeeld dat de situaties die momenteel in de praktijk plaatsvinden, de lesstof bepaalt. Op deze wijze sluit het onderwijs feilloos op elkaar aan. Op deze wijze voelen de studenten dat de opleiding effectief en relevant is voor de weg die zij bewandelen. De praktijkroute Ouderenzorg is benoemd tot de koploper door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een geweldige kroon op het werk dat wordt geleverd om deze opleiding te voorzien van de beste invulling. 

Profijt

Een groot voordeel van deze praktijkroute is de doorstroming. Afgestudeerde studenten kunnen namelijk gelijk door naar de werkvloer. Ze zijn zo thuis binnen de organisaties dat ze direct inzetbaar zijn als officiële medewerkers.

Mederwerkers blijven leren

Aan de ZPO is een leergemeenschap gekoppeld. Medewerkers van de zorgorganisaties worden zo ook geprikkeld om te blijven leren. Dit initiatief past zo helemaal bij een leven lang leren. De ZPO is tot stand gekomen door samenwerking tussen studenten en docenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences en de zorgorganisaties: AllévoSVRZ, Ter Weel, WVO ZorgZorgSaam en Zorgstroom met ondersteuning van Viazorg.

Bron: ViaZorg

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek van Direct Research blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ontdek Zeeland op de warme en zonnige lente dagen

Tips om te genieten

Ontdek Zeeland op de warme en zonnige lente dagen

Op de warme en zonnige lente dagen kan je in Zeeland met het hele gezin of met je partner jezelf vermaken met verschillende uitstapjes

Button Chevron
Werken in Zeeland

Werken dichtbij zee is heerlijk.

Werken in Zeeland

En teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.