Win-win: werken in een Zeeuws verzorgingshuis mét huisvesting. ‘Na mijn werk ga ik naar het strand!’

Zomerzorg in Zeeland: Zij deden het!

Het lijkt te mooi om waar te zijn: in de zomermaanden werken in een Zeeuwse zorginstelling mét gratis huisvesting. Sanne en Danielle doen het deze zomer

Ontdek
Zeeland
Scroll

Win-win: werken in een Zeeuws verzorgingshuis mét huisvesting. ‘Na mijn werk ga ik naar het strand!’

VEERE - Het lijkt te mooi om waar te zijn: in de zomermaanden werken in een Zeeuwse zorginstelling mét gratis huisvesting. Sanne en Danielle doen het deze zomer. ,,Vakantie vieren én werken in één.” 

Zeven Zeeuwse zorginstellingen hebben de handen ineengeslagen om deze zomer jongeren aan een vakantiebaantje te helpen. Het project ZomerZorg in Zeeland dient twee doelen: medewerkers in vaste dienst kunnen even op adem komen en jongeren kunnen tegelijkertijd kennismaken met Zeeland in de hoop dat ze na hun studie komen wonen en werken in de provincie.

Danielle van Halen (19) uit Winschoten verruilde haar ouderlijk huis deze zomer voor een caravan op camping Dorpszicht in Gapinge. Haar studie tot verpleegkundige volgt ze in Ede. Deze zomer werkt ze drie weken lang bij verzorgingshuis Nieuw-Sandenburgh in Veere. ,,Voor mijn opleiding hbo-v heb ik al een keer stage gelopen. Daardoor heb ik een aantekening om medicijnen te verstrekken. Dat is mooi meegenomen, omdat ik op de verpleegafdeling werk. Daar verzorg ik negen bewoners met lichamelijke klachten.”
 
‘Het is super leerzaam’
Zo helpt ze een patiënt die door een hersenbloeding verlamd is geraakt en in een rolstoel zit. ,,Ik help dan bij de dagelijkse dingen, aan- en uitkleden, wassen, naar het toilet gaan en eten en drinken.” Dit zijn de zogeheten Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Verpleegtechnische handelingen mag ze nog niet uitvoeren. ,,Daar vallen bijvoorbeeld katheterzorg en stomazorg onder. Dat heb ik al wel geleerd op school, maar mag ik nog niet zelfstandig doen. Het komt hier niet veel voor, maar als deze zorg gegeven wordt, mag ik meekijken met collega’s. Dat is super leerzaam.”
 
(Bron: PZC 8 augustus 2022)
Ontdek Zeeland

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Surfen in Zeeland

Surfen in Zeeland kan je als de beste!

Surfen in Zeeland

Golven, wind, mooie brede stranden, surfscholen en gezellige beachbars. Zeeland heeft het allemaal!

Rust & Ruimte

Geniet van de rust & ruimte in Zeeland

Rust & Ruimte

Van de rust en ruimte op Tholen en Sint Philipsland, tot de gezelligheid aan de Walcherse kust. En ook elk dorp of stad heeft weer zijn eigen charme.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld u vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.