Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Ontdek Zeeland

Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen.

Ontdek
Zeeland
Scroll

Ontdek wat Zeeland voor jou te bieden heeft.

Zeeland is prachtig! De ligging in zee doet je ongetwijfeld denken aan de mooiste stranden, de vele zonuren, daar waar de wind vrij spel heeft, én evenementen waar we allemaal weg van zijn zoals; Concert at SEA, Kustmarathon, Vestingcross, Vestrock en NK Tegenwindfietsen. Maar die ligging is ook bepalend voor de relaxte levensstijl die we hier kennen, de culinaire hotspots, de indrukwekkende steden én niet te vergeten: de toffe banen bij toonaangevende werkgevers. Zeeland barst van de mogelijkheden. Ze zeggen dat als je iets niet kent, je ook niet weet wat je mist. Wij leren jou graag Zeeland kennen... Als je het aandurft.

Je sportieve hart ophalen

Met al dat water kun je in Zeeland je sportieve hart wel ophalen. Surfen, suppen, kiten, zeezwemmen of lekker hardlopen over het strand of door de duinen. Het kan allemaal.  De populairste activiteiten in en op de Zeeuwse wateren zetten we hier voor je op een rij.

Ben je een liefhebber van mountainbiken? Dan kun je naast de duinen ook terecht in de bossen. Ontdek hier de (fiets)routes in Zeeland. 
 

Genieten van culinaire hoogstandjes

Vers uit de zee of rechtstreeks van de boer, zo op je bord. Thuis, bij één van de vele culinaire hotspots óf bij één van de maar liefst 8 sterrenrestaurants die Zeeland rijk is. Wij Zeeuwen weten wel wat lekker eten is. Hier geven we je 8 culinaire tips. Het zou maar dagelijks voorhanden zijn... 
 

Er is genoeg te doen

Je hoeft je in Zeeland niet te vervelen. Evenementen met uitzicht op zee zijn er in alle soorten en maten. Neem bijvoorbeeld het meest bekende muziekfestival Concert at SEA, maar ook sportevenementen zoals de Giro en Tour de France kozen speciaal voor Zeeland. Dat is niet voor niets. De ligging in zee maakt deze evenementen uniek. En wat dacht je van de Kustmarathon en het ludieke Eneco NK Tegenwindfietsen?

Het Eneco NK Tegenwindfietsen: een heroïsche fietswedstrijd op een gewone Gazelle-fiets, tegen één van Hollands beroemdste fietsergernissen: de Hollandse tegenwind. De wedstrijd vindt plaats op de Oosterscheldekering.  Dat betekent 8,5 kilometer tegen de wind in. Geen bomen, schuttingen of andere objecten die je even uit de wind halen. Het is onbeschut stoempen tegen de wind. Niet op de racefiets, maar op een gewone Gazelle fiets. Geen versnellingen en mét terugtraprem. Net als bij de Elfstedentocht wordt gewacht op de juiste omstandigheden. In dit geval: minimaal windkracht 7 met pieken naar windkracht 8. Als het sein ‘Me kriehe sturm’ gegeven wordt kan er gefietst worden. Mits de wind uit de juiste richting komt.

Bron: Zeeland.com

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Het geluk ligt in een klein hoekje!

Zeeuwen zijn over het algemeen behoorlijk gelukkig

Uit onderzoek van Direct Research blijkt dat Zeeuwen het gelukkigst zijn! Gemiddeld gezien geeft de Zeeuw het leven een kritische 8,4. Een prachtig rapportcijfer dat het wonen in Zeeland weerspiegelt.

Button Chevron
Ontdek Zeeland op de warme en zonnige lente dagen

Tips om te genieten

Ontdek Zeeland op de warme en zonnige lente dagen

Op de warme en zonnige lente dagen kan je in Zeeland met het hele gezin of met je partner jezelf vermaken met verschillende uitstapjes

Button Chevron
Werken in Zeeland

Werken dichtbij zee is heerlijk.

Werken in Zeeland

En teamuitjes aan zee, overleg in je favoriete strandtent en na je werk een uurtje kitesurfen zijn geen gekke ideeën.

Button Chevron

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de Medisea?

Meld je vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Medisea.

Het invullen van uw voornaam is verplicht.
Het invullen van uw achternaam is verplicht.
Het invullen van uw telefoonnummer is verplicht.
Het invullen van uw e-mailadres is verplicht.
Het invullen van uw vraag en/of opmerking is verplicht.

(Ver)wenarrangement

Verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en diner in een restaurant naar wens.

Het verblijf en programma is naar eigen invulling.

Ben jij een medisch academicus/academica en heb je interesse om te wonen in Zeeland en te werken in de Zorg- en Welzijnssector? Bezoek één of meer werkgevers van jouw keuze in zorg en welzijn in Zeeland, verblijf één of twee nachten in een Zeeuws hotel en dineer in een restaurant naar wens. Uiteraard kan dit in een periode die jou uitkomt. En aangezien een oriëntatie meestal samen is, is je partner (of een andere introduceé) ook van harte welkom! Het verblijf en programma is naar eigen invulling. De kosten worden tot een maximum van € 300,- vergoed.